Bart Bingé plaatst alcoholsloten op zowel vrachtwagens, bussen als auto's.

De alcoholsloten worden op locatie bij de klant ingebouwd.

Jaarlijks moeten deze alocoholsloten geijkt worden en ook daarvoor kan u bij Bart Bingé terecht. Wij installeren en ijken uw alcoholslot zodat de volledige veiligheid van bestuurder, lading en passagiers gegarandeerd is.

Check ook regelmatig deze website voor de laatste nieuwsberichten en updates over de wetgeving rond alcoholsloten. Wij volgen de actualiteit op de voet, zodat u steeds de nieuwste versie krijgt.

De wet in vraag en antwoord:

Waarom een alcoholslot?

Om dronken sturen te voorkomen.

Hoe groot is het probleem?

In 2006 was 14% van de gecontroleerde bestuurders die een verkeersongeval met gewonden hadden veroorzaakt, dronken. Maar dat is een zware onderschatting.
Het BIVV (Belgische Instituut Voor Verkeersveiligheid) denkt dat bij één op de vier ongevallen met doden of zwaargewonden alcohol in het spel is. Het Europees Observatorium voor de Verkeersveilligheid zegt dat 25% van de doden op de Europese wegen te wijten is aan alcoholgebruik.

Wat is het alcoholslot?

Het alcoholslot is een apparaatje waarin je moet blazen. Als je dat niet doet, of wanneer het toestel minstens 0,09 miligram alcohol per uitgeademde lucht vaststelt (dat is 0,2 promille alcohol in het bloed), dan start de auto niet. Het apparaat is fraudebestendig: het is niet mogelijk dat iemand die nuchter is even blaast, terwijl jij dan toch dronken rijdt.

Wat kost het?

Tussen 1400€ en 2000€ inclusief btw naargelang het merk en type voertuig. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.

Wie betaalt het?

De veroordeelde bestuurder, maar de politierechter kan die kosten aftrekken van de boete die hij oplegt.

Heeft het nut?

In het buitenland bleek het alcoholgebruik van bestuurders met een alcoholslot met 95% te dalen.